نیمه ذیالحجه است و زمین بیتاب زمینی شدن آیتی دیگر از سلاله پیامبر اسلام(ص)؛ او که با آمدنش، «هادی» اهلبیت علیهم السلام خواهد شد.
امامی که در طول زندگی گوهربارش، از طریق زیارت غدیریه و زیارت جامعه به تبیین مقام شامخ امامت پرداخت چرا که در زمان امام هادی(ع)، فضایل و منزلت ائمه رو به فراموشی میرفت پس اصل امامت باید معرفی میگردید که این وظیفه خطیر را ایشان به بهترین نحو ممکن به انجام رسانید.
امام هادی علیهالسلام در این راستا، پدران و اجداد گرامی خود را با بیان زیارات معرفی میکردند؛ مجموعه این زیارات و ادعیه به عنوان یک دائره المعارف شیعه به حساب میآید و در بردارنده دلایل بسیار استوار در حقانیت ائمه اطهار و اهل بیت علیهم السلام است.
«زیارت جامعه کبیره» از جمله دستاوردهای ارزشمند و یادگار ماندگار امام هادی(ع) است که از مشهورترین، برترین و شناخته شدهترین زیارات ائمه علیهم السلام است.
علامه مجلسی(ره) در مورد صحت سند آن ـ که به درجه قطع رسیده ـ میگوید: «این زیارت دارای بهترین سند، عمیقترین مفهوم، فصیحترین الفاظ، بلیغترین معنا و عالیترین شأن است. امام هادی علیه السلام در این زیارت شاخصهها و پایههای اصلی شیعه را بیان فرمودند.
امام هادى علیه السلام فرمودند: «کسى که از آفریدگار پیروى کند از خشم آفریـدهها بـاکى نـدارد. و کسى که خــدا را به خشـم آورد، باید باور کند که مردم بر او خشم خواهند آورد.
گفتنی است از کارهای مهم امام هادی(ع) که امامان اهمیت بسیاری به آن میدادند، حفظ خط فکری و فرهنگی اسلام و جلوگیری از ترویج اندیشههای مخالفان بود.
این کار به تربیت شاگردان برجسته، تشکیل حوزه علمیه، تدریس فقه و عقاید اصول اسلامی نیاز داشت که در عصر امام باقر و امام صادق(ع) این زمینه به طور گسترده فراهم شد و سپس امامان دیگر حتی در شرایط بسیار سخت آن را تبیین و دنبال کردند.
همچنین باید تذکر داد که امام هادی(ع) در این زمینه گامهای اساسی و مهمی برداشت و شاگردان برجستهای چون حضرت عبدالعظیم حسنی، خیران الخادم، ابن سکّیت اهوازی، ابوهاشم جعفری، حسین بن محمد مدائنی، جعفر بن سهیل و اسماعیل بن مهران را تربیت کرد و شاگردان برجسته پدر و جدش را دور خود گرد آورد و حوزه علمی فعال و پرتلاشی به وجود آورد.
همت والا و تلاش بی وقفه این امام همام در حفظ اصل اسلام و ترویج دین ستودنی است.